fbpx
Ga naar de inhoud

Tetstoernooi, samen stoepranden Dongen.

Altijd de zondag voor de grote schoolvakantie!

Tetstoernooi was weer top!

Zondag 9 juli was alweer de tweede editie van het Dongens Tetstoernooi. Nadat Testvader Max de middag opende, barstte om 12.30 uur het tetsgeweld los in de Oude Baan.Maar liefst 60 koppels traden aan om, geheel in gepaste Tetstenues, met elkaar de strijd aan te gaan om die legendarische “Gouden Kaaiband”. Net als vorig was de publieke belangstelling groot. Mensen genoten van een hapje en een drankje en kinderen konden zich uitleven op het springkussen en in onze megazandbak. En dat alles met de muzikale klanken van onze Tets-DJ Marco en enkele Dongense Blaaskapellen. Het weer dreigde roet in het eten te gooien maar in goed overleg met gemeente, gepaste maatregelen en een regenpauze van een half uur, werd het evenement gelukkig tot goed einde gebracht. In een zinderende finale gingen de teams “Testbont” en “Mary en Susan kunnen er wat van” met elkaar de titanenstrijd aan. Met een miniem verschil van slechts 2 punten waren het uiteindelijk Mary en Susan die werden gekroond tot Tetskampioenen 2023. Daarnaast wordt Dongen door maar liefst 6 kinderen vertegenwoordigd op het NK Stoepranden op zondag 17 september aanstaande in Den Haag. Zoals bekend wordt er een goed doel gekoppeld aan deze ludieke spelmiddag. Dit jaar was dat het prachtige initiatief “aan de deur geklopt”. Doel van dit groepje vrijwilligers is om ieder kind het Sintfeest te laten vieren. Zij mochten een bedrag van maar liefst € 512,00 in ontvangst nemen. Deze Testmiddag kan alleen maar plaatsvinden door de bijdrage van alle deelnemers en natuurlijk alle sponsors, in het bijzonder Fred en Petra van “Café Zalencentrum De Viersprong”; nogmaals enorm veel dank! De organisatie kijkt uit naar de volgende editie van het Dongens Tetstoernooi; noteer alvast 30 juni 2024 in de agenda!

HOEZO TETSEN?
Van Randjetetsen, Kaaibaande tot Stoepranden, hoe je het ook noemt het is een balspel dat wordt gespeeld tussen 2 koppels op de straat. Waarbij je probeert de bal op de stoeprand aan de overkant te laten weerkaatsen.

WAAR EN WANNEER
In de Oude Baan bij Café Zalencentrum De Viersprong en altijd op de zondag voor de grote schoolvakantie. Volgend jaar is dat 30 juni 2024 van 12.00 uur tot 17.00 uur.

DOELSTELLING
Doelstelling van het evenement is het creëren van saamhorigheid en het stimuleren van bewegen en buiten spelen.

DOELGROEP
Alle Tetsliefhebbers, van jong tot oud! Het leuke is dat het een gemengde competitie is, dus naast volwassen- en kinderkoppels zijn ook volwassen/kind-koppels van harte welkom. Je kunt dus meedoen met een vriend of vriendin, maar hoe leuk is het om met jouw zoon, dochter of bijvoorbeeld opa of oma deel te nemen!?

OVERIGE ACTIVITEITEN
Naast een hapje, drankje en muzikale gezelligheid, is er uiteraard ook gedacht aan leuke kinderactiviteiten zoals een luchtkussen, zandbak en stoepkrijten.

GOED DOEL
Het Tetstoernooi wordt gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar is dat “aan de deur geklopt”, met als doel ieder kind Sinterklaas te kunnen laten vieren.

BAANSPONSORS
Ondanks het feit dat wij streven naar een laagdrempelig evenement, ook op financieel vlak, zijn bijdragen uiteraard van harte welkom. Daarom kun je als je bewegen, buitenspelen en ons jaarlijkse goede doel ook steunt Tetsbaansponsor worden voor slechts € 50,00.

MEDIA
Tijdens het Tetstoernooi dien je het schema, de standen en uitslagen op je telefoon te bekijken via de Playstore Tournify app.
Verder is er ook de Tetstoernooi Facebookpagina voor foto’s en updates.

REGLEMENT
Verder dien je op de hoogte te zijn van het reglement en is er een maximaal aantal deelnemers.

INSCHRIJVEN (6 MEI 2024 – VANAF 00:00 UUR)
Je Tetstoernooi inschrijving is pas compleet na betaling van € 10,00 inschrijfgeld (per koppel) op onze particuliere ASN verenigingsrekening. Als je binnen de (maximaal) 60 koppels bent gekomen informeren we je met de bijbehorende bankgegevens. Mocht je hier helaas niet bij zitten krijg je dat natuurlijk ook netjes te horen. Inschrijvingen worden niet achter de schermen geregeld, wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Alleen de laatste kampioenen en hun tegenstanders zijn van een plek verzekerd.

TOT TETS!