Meteen naar de inhoud

(CONCEPT)Samen jarig Dongen

Hoezo Fuiftig
Je wordt maar één keer 50 en dat mag uitbundig gevierd worden! Hoe graag zou jij zien hoe het feest eruit ziet. Wie staan er op de gastenlijst? Waar ga je het feest houden? Doe je alles zelf, of ga je hulp inschakelen? Wil je werken met een thema, welke versiering past er bij jouw feest, enz. Retteketet Fuiftig is het complete pakket!

Kortom jij schrijft je als kersverse Abraham of Sarah in en wij verzorgen (met je inschrijfgeld) een grandioze middag met een hapje en drankje. Verder zorgen wij na deze middag voor een receptiemoment en natuurlijk een feestavond. Waarbij jij als jarige je eigen mensen mag uitnodigen, en al dan niet mag voorzien van een drankje. Fuiftig kan je eventueel hiervoor voorzien in een speciale 50 euro munten aanbieding, mocht je inderdaad je eigen gasten (geheel of deels) willen trakteren.

Fuif – oorspr. een studentenwoord ontstaan rond 1850 en afgeleid van Lat. foveo dat verwarmen, verkwikken betekent.
Het werkwoord fuiven werd reeds omstreeks 1860 gebruikt door soldaten. En dit in de zin van lekker eten, smullen en pas later in de meer algemene betekenis die wij nu nog kennen van feestvieren of onthalen (men kan iemand fuiven op bijv. champagne). Vermoedelijk bestond dus eerst het werkwoord fuiven, ontleend aan het Latijn en in figuurlijke zin door de studenten gebruikt (het lichaam verwarmen, verkwikken met voedsel, smullen). Le Veuve champagne!

Waar en wanneer
In het najaar (2024) in Dongen op een zaterdag van 13:00 uur tot 02:00 uur.

Doelstelling
Doelstelling van de fuif is het verzorgen van een complete en feestelijke dag voor alle nieuwe Abrahammen en Sarahs van Dongen die er vanaf 1 oktober 2023 zijn bijgekomen.

Middagprogramma
Opening, wandeling, officieel gedeelte enz. Soort dartdrive (maar dan anders) langs Horeca Dongen.

Avondprogramma
Tussen 19:00 uur en 20:00 uur receptie. Daarna feestavond tot 2:00 uur met (live) muziek, hapje en drankje.

Abrahammen en Sarah’s opgelet!
Je inschrijving voor de Fuiftig! Dongen is pas compleet na betaling van je inschrijfgeld op onze ASN bankrekening NL35ASNB0785931392 ten name van ML van Riel (betreft particuliere verenigingsrekening).Het inschrijfgeld is € 50,00 per persoon.

Huisregels
Verder dien je op de hoogte te zijn van de huisregels en is er een maximaal aantal deelnemers.

Schrijf je hieronder in:

    Fuiftig.nl
    Kanaalstraat 35a
    5104 AA Dongen
    Bel/Whatsapp 0633978627